~Follow Me~

15 July, 2010

~ Tag Kalaulah Aku Ada Duit Juta-juta RM~

15 July, 2010 www.tips-fb.com
aku memang suka berangan........kire cam xsah la kalau satu hari xberangan.......
kalau ikut tabiat aku nie, lama2 bolehla apply jd bini mat jenin agaknya........
kan best kalau apa yg kita angankan 2 menjadi kenyataan.....kan?kan?

selalu aku berangan sorang2...sengih sorang2.......tergedik2 sorang2.......rase cam xbest plak.... so arinie aku nak kongsi angan2 mak jenin aku nie nie ngan korang.........

KALAULAH AKU ADA DUIT JUTA-JUTA RM.............


RM taw bukan juta-juta rupiah........


apa yg aku akan buat or beli???


FIRST


mestila kena bayar zakat sebab sebahagian dari duit 2 bukan milik aku.....aku kena berikan duit 2 pada yg berhak contohnya fakir miskin.....kalau kita bayar zakat baru la duit kita 2 berkat....ada paham?


SECOND
membeli sebijik banglow mewah siap dengan swimming pool dan tanah lapang utk berkebun......
kalau ada swimming pool leh la aku belajar berenang.......xde la malu sgt belajar kt pool rumah sendiri...siap blh ambik coach peribadi lagi......
tanah lapang 2 utk mak aku bercucuk tanam..mak aku suka tanam kunyit, serai, cili n macam2 lg kat area rumah......bila nak masak senang je boleh terus ambik.........pastu blh la aku srh mak aku tanam ulam-ulaman sbb aku suka sgt makan ulam........
paling feveret is petai........agak2 mak aku nak x tanam pokok petai kat tepi rumah erk??

rumah 2 pulak mesti ade at least 10 buah bilik bersaiz master room....
5 buah bilik utk aku n adik2 aku........1 bilik utk mak n abah........1 bilik utk maid......1 bilik solat utk solat berjemaah.......1 bilik TV so that blh berkumpul ramai2 tgk TV.......n 1 bilik tetamu.......
setiap bilik 2 ade design yg tersendiri ikut citarasa masing2..........even bilik maid...
pastu aku nak upah Eric Leong sbg interior designer kt rumah aku.......sbb aku suka sgt design dier.....nampak mewah & elegant jek.......xkenal Eric Leong??? ishhhhh......korang nie......

nie ha beliau.......

THIRD

aku nak beli kereta la of course..........kalau boleh aku nak beli 7 bijik kereta yg sama jenis dan warna berserta no plat tersendiri iaitu KAZANAH 1 (nie utk keta abah aku), KAZANAH 2 (utk mak aku), KAZANAH 3 (utk aku) dan KAZANAH 4, 5, 6 & 7 utk adik2 aku....

knp KAZANAH? Apa KAZANAH 2? hehe..........
KAZANAH stand for KAMAL, ASON, ZURAINI, ALIF, NIZAM, HAFIZ, ASIKIN
iaitu nama abah, mak, aku n adik2........


FORTH

perkara yg paling wajib dibuat bila dah berkemampuan iaitu menunaikan rukun Islam ke-5 yakni menunaikan Fardhu Haji di Makkah.......semua org teringin nak menjejakkan kaki ke Mekkah.....sape xnak kan? aku nak bawak family aku g Makkah......kalau boleh ngan maklong, maktam, makteh, tok esah, tok b, tokwan, mami tun n sanak saudara yg lain.....seronoknyer......

FIFTH & the last

angan2 aku dari kecik adalah nak beli sebuah pulau.....pulau 2 hanya utk family aku je........kat pulau 2 mestila ade rumah utk kitorg disertai boat persendirian.......
pulau private nie jgk aku nak pergi sbg destinasi honeymoon.......kan romantik gitue......
di pulau yg indah berdua bersama suami yg tercinta memadu asmaradana.........huhu.......gatainya.........anak sapa la nie??


lebih kurang camnie la bentuk muka bumi pulau tersebut.........xyah besar2 sgt......kecik pon ckup asalkan ade pantai yg bersih n cantik........


~sekian angan2 mak jenin yg entah bila akan tercapai~


aku dah cerita tentang angan2 aku.......aku taw......korang semua pon mesti suka berangan jugak.......jadi aku nak korang pon buat la entry yg sama cam aku........ceritakan tentang angan2 korang kalau korang ade duit juta-juta RM......boleh kiter kongsi2 cerita.......pastu tag kan 5 org kawan korang yg lain utk buat entry yg sama.........aku pasti kita semua ada angan2 masing2 yg teringin sgt utk dicapai..........so ape lg ditunggu??

AKU SECARA RASMINYA MEN'TAG' SESIAPA YG MEMBACA ENTRY INI......JGN LUPA TAG 5 ORG BLOGGER YG LAIN N MAKE SURE DIORG DI INFORM....

tekan like taw

2 tukang komen:

Rina (◕‿◕)✿ said...

hhehehe, okok. nanti rina buat insyaAllah.

mood berangan kene ade bru best :D

~MiSs iFF@~ said...

oo kirenye otomatik aku pun kne tag la ni? hehe

kne pkir idea dulu..kang ak wt ea sayang.. :D

Post a Comment

Sudi-sudila tinggalkan komen untuk cik pencari cinta.Jangan lupa tinggalkan link blog anda supaya senang saya mengunjungi anda semula.

Related Posts with Thumbnails

~Jom Exchange Link Dgn Pencari Cinta~